ADALINE Öğrenme Kuralı Algoritması

Adaline nedir? Adaline yapay sinir ağı nedir? Adaline öğrenme kuralı algoritması nedir sorularının cevabını paylaştığım bu yazıdan sonra Adaline ile zaman serisi tahmini örneği paylaşacağım. 

Adaline nedir? Adaline yapay sinir ağı nedir? Adaline öğrenme kuralı algoritması nedir?

Denetimli (danışmanlı) öğrenme ağlarından olan ADALINE:
* Uyarlanabilir Doğrusal Nöron olarak bilinir
* Adaline, tek bir doğrusal birime sahip bir ağdır
* Adaline ağı, delta kuralı kullanılarak eğitilir

Adaline Mimarisi: Birkaç birimden ve ayrıca bias adı verilen tek bir birimden girdi alan tek birimli bir nörondur. Bir Adeline modeli eğitilebilir ağırlıklardan oluşur. Girişler iki değerdedir (+1 veya -1) ve ağırlıkların işaretleri (pozitif veya negatif) vardır. Başlangıçta rastgele ağırlıklar atanır. Hesaplanan net girdi, çıkışı +1 veya -1'e geri yükleyen bir niceleyici transfer fonksiyonuna (muhtemelen aktivasyon fonksiyonuna) uygulanır. Adaline modeli, gerçek çıktıyı hedef çıktıyla ve bias ile karşılaştırır ve tüm ağırlıkları ayarlar.

Eğitim Algoritması

Adaline ağ eğitim algoritması aşağıdaki gibidir:

Adım 0: Ağırlıklar ve önyargı bazı rasgele değerlere ayarlanacak, ancak sıfır olmayacak. Öğrenme hızı parametresini α ayarlayın.

Adım 1: Durdurma koşulu yanlış olduğunda 2-6 adımlarını gerçekleştirin.

Adım 2: Her bipolar eğitim çifti s: t için 3-5 arası adımları gerçekleştirin.

Adım 3: i = 1 'den n'e giriş birimleri için etkinleştirmeleri ayarlayın.

Adım 4: Çıkış birimine net girdiyi hesaplayın.

Adım 5: i = 1'den n'e ağırlığı ve sapmayı(bias) güncelleyin.

Adım 6: Eğitim sırasında meydana gelen en yüksek ağırlık değişikliği belirtilen toleranstan daha küçükse eğitim sürecini durdurun, aksi takdirde devam edin. Bu, bir ağın durma koşulu için testtir.

Test Algoritması.

Eğitilmiş bir ağın testini yapmak çok önemlidir. Eğitim tamamlandığında, Adaline giriş modellerini sınıflandırmak için kullanılabilir. Ağın performansını test etmek için bir adım işlevi kullanılır. Adaline ağı için test prosedürü aşağıdaki gibidir:

Adım 0: Ağırlıkları başlatın. (Ağırlıklar eğitim algoritmasından elde edilir.)

Adım 1: Her iki kutuplu giriş vektörü x için 2-4 adımlarını gerçekleştirin.

Adım 2: Giriş birimlerinin aktivasyonlarını x olarak ayarlayın.

Adım 3: Çıktı birimlerine net girdiyi hesaplayın.

Adım 4: Hesaplanan net girdinin üzerine aktivasyon fonksiyonunu uygulayın.

  ‘Yapay sinir ağı’, ‘yapay sinir ağları nedir’, ‘derin öğrenme nedir’, ‘deep learning nedir’, ’bulanık mantık nedir’, ‘fuzzy logic nedir’, ‘yapay sinir ağları uygulamaları’, ‘makine öğrenmesi’, ‘yapay sinir ağı algoritmaları’, ‘makine öğrenmesi ve derin öğrenme’, regresyon, ‘machine learning nedir’, matlab, ‘matlab örnekleri’, ‘matlab machine learning’, ‘artificial neural networks’

--->>>Yapay Sinir Ağı nedir, matlab yapay sinir ağı, yapay sinir ağı ÖRNEK 1 için TIKLAYINIZ<<<---

 --->>>Artificial Neural Network Example, Yapay Sinir Ağları Uygulamaları ÖRNEK 2 için TIKLAYINIZ <<<---

 --->>>Matlab Yapay sinir ağları, YSA, Yapay sinir ağı algoritmaları ÖRNEK 3 için TIKLAYINIZ<<<---

 --->>>Yapay sinir ağı örnekleri, yapay sinir ağları, Artificial Neural Network ÖRNEK 4 için TIKLAYINIZ <<<---

Sitede, yapay sinir ağı, yapay sinir ağları nelerdir, derin öğrenme nedir, deep learning nedir, bulanık mantık nedir, fuzzy logic nedir, yapay sinir ağları uygulamaları, makine öğrenmesi, yapay sinir ağı algoritmaları, makine öğrenmesi ve derin öğrenme, regresyon, machine learning nedir, matlab, matlab örnekleri, matlab machine learning gibi soruların cevaplarına yönelik içerikler yer almaktadır.

‘Yapay sinir ağı’, ‘yapay sinir ağları nedir’, ‘derin öğrenme nedir’, ‘deep learning nedir’, ’bulanık mantık nedir’, ‘fuzzy logic nedir’, ‘yapay sinir ağları uygulamaları’, ‘makine öğrenmesi’, ‘yapay sinir ağı algoritmaları’, ‘makine öğrenmesi ve derin öğrenme’, regresyon, ‘machine learning nedir’, matlab, ‘matlab örnekleri’, ‘matlab machine learning’, ‘artificial neural networks’

Bilgilendirme

www.aliosmangokcan.com sayfasına gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. İçeriklerle ilgili duygu ve düşüncelerinizi mail adresim üzerinden iletebilirsiniz...

 

İstatistikler

  • Kullanıcılar 1
  • Makaleler 112
  • Makale Görüntüleme 834375